Sastāvdaļas
Stirnas kazlēna pakaļciska
3 olas
200 g saldā krējuma
3–4 ķiploka daiviņas
Svaigas dilles
Mazliet majonēzes
50 g smalki sarīvēta cietā siera
Sāls, pipari
Svaiga timiāna zariņi
Kartupeļi
2 ēdamkarotes sviesta
Pagatavošana
Olas sakuļ, pievieno sakapātas dilles, sāli un karstā pannā sviestā izcep omleti. Atdzesē to, uzklāj mazliet majonēzes, pārkaisa ar smalki sarīvētu cieto sieru, satin veltnītī un sagriež šķēlītēs.
Gaļu sagriež šķēlēs, izklapē ar gaļas āmuriņu, ieziež ar sāls, piparu un saspiestu ķiploku maisījumu. Uz gaļas šķēlītēm liek omletes šķēlītes un satin veltnīšos.
Kartupeļus nomazgā, nomizo, sagriež šķēlītēs. Ietauko veidni un kārto rindās veltnīšus, starp kuriem izkārto kartupeļu šķēlītes.
Cep cepeškrāsnī 230 grādu temperatūrā 20 minūtes. Izņem no krāsns, pārlej ar 200 gramiem saldā krējuma un turpina cept vēl 30 minūtes, līdz gatavs.
Kā vēl pagatavot stirnas gaļu?
Likumi. Suņiem nav jāklaiņo, policijai jāpilda savi pienākumi, medniekiem nav jāšauj suņi
ABONĒ 2026. GADAM UN LAIMĒ KARABĪNI!

👉 Abonē 2026. gadam bez pielikumiem.
👉 Abonē 2025. gadam ar 3 pielikumiem.
Žurnāla Medības oktobra numurā par mežacūkām!










