Virtuve

Plucināta mežacūka. Kas tas ir un kā tas garšo?0


Plucināta cūka
Plucināta cūka
Foto: Linda Dombrovska

Kādreiz gadās ieiet restorānā un ēdienkartē izlasīt kaut ko pavisam dīvainu, piemēram, tiek piedāvāta plucināta cūka, ko angliski dēvē par pulled pork. Ilgi nespēju saprast šī ēdiena koncepciju, līdz vienā jaukā dienā no saldētavas tālākajiem stūriem izvilku mežacūkas un stirnas gaļas gabalus. Vēru vaļā plašo gūgli un sāku skatīties, kas ir plucinātā cūka, kā pie tās tikt un vai var plucināt arī citus medījumus. Atradu video recepti, kas man patiku, un beigās pielāgoju to savām vajadzībām.

Sastāvdaļas

– Mežacūkas/stirnas gaļa
– Ķiploki, pipari, sāls, brūnais cukurs, kumīns, Kajennas pipari, citas garšvielas, kūpinātas paprikas pulveris
– Pudele alus
– Kečups, majonēze, ābolu etiķis

Pagatavošana

Sagriež gaļu vidēji lielos gabaliņos, tad taisa garšvielu maisījumu. Visas garšvielas – sāli, piparus, brūno cukuru, kumīnu, Kajennas piparus samaisa bļodiņā, tad pārber pāri gaļas gabaliņiem un samaisa. Gabaliņus viegli apcep uz pannas – ātri no vienas un no otras puses, kamēr top brūni. Liek gaļas gabaliņus katlā, ko pēc tam var likt cepeškrāsnī. Uzlej pa virsu alu. Liek cepeškrāsnī uz vismaz trim līdz četrām stundām kādos 150 grādos, bet ik pa laikam jāpaskatās, vai kaut kas jau nav sācis piedegt.
Kad gaļa gatava, tai jābūt ļoti, ļoti mīkstai, to ar dakšiņu vai rokām tā arī ņem un saplucina strēmelītēs. Cūkgaļa labāk saplēšama, stirnas gaļa drīzāk sadalās gabaliņos.
Tad taisa mērci, katliņā ielejot kečupu, ko samaisa ar majonēzi un pēc tam pievieno mazliet ābolu etiķa. To uzsilda maisot līdz pirmajam burbulim un lej pāri saplucinātajai gaļai, pēc tam samaisa. Pasniedz ar salātiem atsevišķi vai var likt hamburgeros, tīt pitas maizītē vai lavašā. Garša ir ļoti laba!

Gatavojam spiedienkatlā. TOP 11 šefpavāra ieteikumi, kā ātri pagatavot bagātīgu meža zupu

Saistītie raksti

Kāpēc aļņiem nav teļu, briežu nakts medības un kā dabūt lāča matus. “Šauj garām!” #235 epizode

Abonē žurnālu Medības!

LA.lv
Medībām.lv aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.

Podkāsti un video blogi

ME
Medības
Aprīkojums
Aprīkojuma tests. Četru termoiekārtu tests. Kas patīk, kas nepatīk, kā rāda?
Ekskluzīvi 5 dienas
ME
Medības
Klausies!
Dzīvnieku marķēšanas dzinējmedībās, vēlme satikt lāci un lūšu sāga. “Šauj garām!” #253 epizode
Ekskluzīvi 6 dienas
ME
Medības
Pieredze
Pamata paklausības komandas medību sunim: apmācības sākums. Praktiskais seminārs #48
Ekskluzīvi Nedēļa
Indulis Burka
Virtuve
Sāls ar garšaugiem. Lai gaļa garšotu labāk!
Ekskluzīvi Nedēļa
ME
Medības
Pieredze
Kad ar mugurkaulu jūti, ka vilki ir tuvumā. Negaidīta tikšanās
Ekskluzīvi 14. oktobris, 2024
ME
Medības
Aprīkojums
Tērauds, bismuts, volframs – testējam bezsvina munīciju dabā
Ekskluzīvi 13. oktobris, 2024
ME
Medības
Klausies!
Aļņi bez teļiem, asinsparaugi un bezpalīdzīgi sunīši ceļmalā. “Šauj garām!” #252 epizode
Ekskluzīvi 9. oktobris, 2024
ME
Medības
Pieredze
Mežacūku bariņš Piņķos netraucēti uzrok mauriņu. Aculiecinieka video
Ekskluzīvi 8. oktobris, 2024
ME
Medības
Pieredze
Asinspēdas meklēšana. Suņa apmācība, meklēšana reālos apstākļos. Praktiskais seminārs #46
Ekskluzīvi 8. oktobris, 2024
Emīlija Mariševa
Aprīkojums
Briežu drāma caur termālo prizmu. Testējam jauno Pulsar Axion XG30
Ekskluzīvi 8. oktobris, 2024
ME
Medības
Klausies!
Vilka statusa maiņa, stirnu slimības un kolektīvās bailes. “Šauj garām!” #251 epizode
Ekskluzīvi 2. oktobris, 2024
Sintija Dozberga
Pieredze
Valgalciema bērnu laukumā brieži uzrīko tusiņu. Tas tik ir harēms! Aculiecinieka video
Ekskluzīvi 1. oktobris, 2024
ME
Medības
Virtuve
Visātrāk pagatavojamais ēdiens. Brieža tartars ar dzīslkātu beku sviestu. No dabas līdz galdam #10
Ekskluzīvi 30. septembris, 2024
ME
Medības
Aprīkojums
Mazliet stalbriežu riesta drāmas; trīs kritēriji, lai izvēlētos termoierīci. Video bloga #81 epizode
Ekskluzīvi 30. septembris, 2024
ME
Medības
Aprīkojums
Kad pasaulē ieskaties ar Pulsar Telos LRF XP50 aci, tai ir pavisam citas krāsas!
Ekskluzīvi 27. septembris, 2024
Sintija Dozberga
Pieredze
Lāča klātbūtni apzināju tad, kad tas metās rēkdams virsū! Aculiecinieka stāsts
Ekskluzīvi 26. septembris, 2024
ME
Medības
Klausies!
Izdalīt mežakuiļiem prezervatīvus un ieskatīties lācim acīs. “Šauj garām!” #250 epizode
Ekskluzīvi 25. septembris, 2024
ME
Medības
Aprīkojums
Ieraudzīt skropstiņas 70 m attālumā. Vai tas ir iespējams ar budžeta klases tēmēkli?
Ekskluzīvi 20. septembris, 2024
ME
Medības
Pieredze
Lācene Valkas novadā metas virsū mērniekam, tikai pēdējā brīdī apstājoties. Aculiecinieka video
Ekskluzīvi 18. septembris, 2024
Sintija Dozberga
Aprīkojums
Apģērbs, kas liks lepoties, ka esi mednieks un citi labumi. Aktuālais medībām un medību sunim
Ekskluzīvi 18. septembris, 2024
ME
Medības
Klausies!
Kur Tev tas ierocis mājās stāvēs – blakus gultai? “Šauj garām!” #249 epizode
Ekskluzīvi 18. septembris, 2024
ME
Medības
Pieredze
Kad riesta laikā alni izdodas ievilināt ezerā. Aculiecinieka video
Ekskluzīvi 17. septembris, 2024
Sintija Dozberga
Pieredze
VIDEO! Ieroci var netīrīt, bet galvenais, lai nav kļūme, kad pakaļ dzenas lācis! Kā tīrīt gludstobru?
Ekskluzīvi 16. septembris, 2024
ME
Medības
Pieredze
Nenokavē! Jau šodien notiks tiešsaistes seminārs par to, kā rīkoties, satiekot meža dzīvnieku
Ekskluzīvi 13. septembris, 2024
ME
Medības
Pieredze
Sarežģītākais no medību veidiem! Mednieka dienasgrāmata #32
Ekskluzīvi 12. septembris, 2024
ME
Medības
Aprīkojums
Rāda labāk, nekā bija cerēts. Pirmie iespaidi par termālo monokli
Ekskluzīvi 12. septembris, 2024
ME
Medības
Klausies!
Vai jāpārceļ dzinējmedības un no Kurzemes un Latgali jāved briežu buļļi? “Šauj garām!” #248 epizode
Ekskluzīvi 11. septembris, 2024
ME
Medības
Virtuve
Varenskaists stirnāzis, medību piedzīvojums un rāmens! No dabas līdz galdam #9
Ekskluzīvi 10. septembris, 2024
ME
Medības
Aprīkojums
Kā pareizi lietot meža dzīvnieku atbaidītāju? Praktisks padoms
Ekskluzīvi 9. septembris, 2024
ME
Medības
Pieredze
Lētākais un ātrākais veids, kā uzlabot savas šaušanas iemaņas, šaujot no rokas. Šaušanas skola #9
Ekskluzīvi 9. septembris, 2024

Lasītākie