Avots: Valsts zinātniskais institūts BIOR
Mednieku virtuvē strīds par gaļas skalošanu uzvirmo ik pa laikam. Taču pārtikas drošības speciālistu nostāja ir viennozīmīga: jēlu gaļu pirms gatavošanas neskalo, jo tas nevis samazina, bet palielina risku saskarties ar bīstamiem mikroorganismiem.
Kāpēc nedrīkst skalot gaļu? Skaidro BIOR eksperti
Mikroorganismi. Uz gaļas var atrasties dažādi slimību ierosinātāji, tai skaitā kompilobaktērijas un salmonella, kas cilvēkam var izraisīt nopietnas saslimšanas.
Apkārtējās vides piesārņošana. Skalojot gaļu, kaitīgie mikroorganismi nonāk ne tikai izlietnē, bet arī uz virtuves virsmām, traukiem un citiem produktiem.
Skalošana neiznīcina baktērijas. Visdrošāk kaitīgie mikroorganismi iet bojā, ja gaļu labi izcep vai izvāra.
SVARĪGI! Rūpīgi ir jānomazgā rokas ar ziepēm gan pirms, gan pēc darbošanās ar jēlu gaļu!
neapdraudi sevi un savus mīļos! Neskalo gaļu!
Šausmīgs, briesmīgs, netīrs līķis un nomedīti gulbji. “Šauj garām!” #309 epizode
ABONĒ 2026. GADAM UN LAIMĒ KARABĪNI!

👉 Abonē 2026. gadam bez pielikumiem.
👉 Abonē 2025. gadam ar 3 pielikumiem.
Žurnāla Medības trešajā pielikumā Mednieka gads 2026 par slimībām un parazītiem

Lasi žurnāla Medības novembra numuru!




