Virtuve

Recepte. Pīles krūtiņa ar ķirbju un cidoniju biezeni0


Pīles krūtiņa
Pīles krūtiņa
Foto: Sintija Dozberga

Atgriežoties no veiksmīgām pīļu medībām, tā vien gribas aplikt širci (priekšauts) un sākt darboties virtuvē. Pīles krūtiņa ir gardēžu iecienīta delikatese, kas atrodama teju visu smalkāko restorānu ēdienkartēs, un svarīgi to pagatavot tā, lai gaļas šķēlītes teju vai kustu uz mēles.

Sastāvdaļas

2 pīles krūtiņas
2 daiviņas ķiploka
Olīveļļa
Sviests
Timiāns
Sāls, pipari

Biezenim

Neliels ķirbis
Pāris burkānu
8 lielas cidonijas
Kausētais siers
Sāls, pipari
Tuč tuč cukura

Foto: Sintija Dozberga

Nomazgā un nomizo cidonijas, tās iztīra, sagriež četrās daļās un liek vārīties aukstā ūdenī. Kad cidonijas sāk kļūt mīkstas, tām pievieno nomizotu, biezās ripiņās sagrieztu burkānu un gabaliņos sagrieztu ķirbi. Vāra, līdz visi produkti katliņā kļuvuši mīksti, tad nokāš lieko šķidrumu un pievieno sāli, piparus. Dārzeņiem pievieno kausēto sieru, sāli, piparus un cukuru pēc garšas. Visu sakuļ kopā un pēc nepieciešamības pievieno vēl garšvielas.
Paralēli uz pannas izkausētā sviestā un olīveļļā apcep saspiestu ķiploku un timiānu. Pievieno pīles krūtiņu un uz vidējas uguns cep 1–2 minūtes no katras puses, līdz pīle ir vidēji cepta. Ļauj gaļai piecas minūtes atpūsties uz griežamā dēļa, tad siltums vienmērīgi iziet cauri un krūtiņas sula vairāk sasūcas gaļā. Kad gaļa atpūtusies, uzservē šķīvi – kārto biezeni un pīles krūtiņu. To griež šķēlītēs, pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem un sadrupina pārslu sāli.
Var pasniegt ar marinētiem sīpoliem vai sēnītēm – pēc izvēles.

Piebilde: Krūtiņu var cept pēc savām vēlmēm – asiņainu, vidēji ceptu vai kārtīgi izceptu. Jāatceras, ka kārtīgi izcepta pīles krūtiņa būs sausa.

Meža fakultātes dekāns Linards Sisenis: “Medniekam jāieslēdz smadzenes!” “Šauj garām!” #156 epizode

Abonē žurnālu Medības 2023. gadam

Saistītie raksti

Jaunais žurnāla Medības numurs jau ir klāt!

LA.lv
Medībām.lv aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.

Podkāsti un video blogi

ME
Medības
Aprīkojums
Ar binokli nomēra objektu 3000 m attālumā? Izrādās, ka var!
19. janvāris, 2023
ME
Medības
Klausies!
30-06 kalibrs opīšiem, 6,5×55 – pilsētas švītiņiem. “Šauj garām!” #162 epizode
Ekskluzīvi 18. janvāris, 2023
Sintija Dozberga
Pieredze
Kārlis Dadeiks: “Man nav lielākas cieņas pret mednieku pat ar trīsdesmit gadu stāžu, kad, atbraucot uz šautuvi, viņš palūdz, lai pamāca šaut!”
Ekskluzīvi 16. janvāris, 2023
ME
Medības
Klausies!
Kura munīcija aptur labāk, karabīnes izvēles kritēriji. “Šauj garām!” #161 epozide
Ekskluzīvi 11. janvāris, 2023
ME
Medības
Pieredze
Būtiskākās kļūdas un padomi. Kā pareizi ierīkot mākslīgās pīļu ligzdas
Ekskluzīvi 10. janvāris, 2023
ME
Medības
Pieredze
Medījuma pirmapstrāde – izvēdināšana soli pa solim. Praktisks padoms. UZMANĪBU REĀLI MEDĪBU SKATI
Ekskluzīvi 10. janvāris, 2023
ME
Medības
Pieredze
Praktiskais seminārs #2. Caunu ķeršana ar lamatām – ieteikumi un kļūdas
Ekskluzīvi 17. februāris, 2022
Emīlija Mariševa
Aprīkojums
VIDEO! Nomaini tēmēkli ātri un ērti! Dentler sistēmas priekšrocības
Ekskluzīvi 7. janvāris, 2023
ME
Medības
Klausies!
“Šauj garām!” diskutē! Sabiedrība nekad neuzzinās, kas notika medībās ar ģenerāli
Ekskluzīvi 6. janvāris, 2023
ME
Medības
Klausies!
“Šauj garām!” tiešraide dalībniekiem #29. Par medībām barotavā, uzliku plusi un mīnusi
Ekskluzīvi 4. janvāris, 2023
ME
Medības
Klausies!
Lācim pa degunu, neklejojošie aļņi un pirmā palīdzība! “Šauj garām!” #160 epizode
Ekskluzīvi 4. janvāris, 2023
ME
Medības
Pieredze
Būvējam koka trepi kopā ar Jāni Pūteli. Praktiskais seminārs #23
Ekskluzīvi 2. janvāris, 2023
Sintija Dozberga
Virtuve
Garšīgākā medījuma aknu pastēte, ko būsi ēdis! Recepte
Ekskluzīvi 30. decembris, 2022
LL
Lielais Loms
Cope
Urbji, makšķeres un mānekļi – zemledus makšķerēšanas teorija un prakse
Ekskluzīvi 28. decembris, 2022
ME
Medības
Klausies!
Par nozagtiem aļņiem, pelēko zonu un lodēm, kas lido kā meteorīti! “Šauj garām!” #159 epizode
Ekskluzīvi 28. decembris, 2022
ME
Medības
Pieredze
Mazkalibra ieroču nozīme treniņos. Praktiskais seminārs #22
Ekskluzīvi 28. decembris, 2022
ME
Medības
Pieredze
Mistika. Kas nojaucis bebru dambi – interesants novērojums
Ekskluzīvi 27. decembris, 2022
Linda Dombrovska
Aprīkojums
Seeland Climate – visām dzīves situācijām
Ekskluzīvi 27. decembris, 2022
ME
Medības
Pieredze
Medījamie dzīvnieki. Kā barā atpazīt kuilīti – divi kritēriji
Ekskluzīvi 8. maijs, 2022
LL
Lielais Loms
Cope
VIDEO! Vēdzeles iesācējiem, mānekļi lielām līdakām. Iesaka SIA Ieroči
25. decembris, 2022
ME
Medības
Pieredze
Kā lietot stobra tīrīšanas pastas? Praktiskais seminārs #21
Ekskluzīvi 21. decembris, 2022
ME
Medības
Klausies!
Saruna ar Kasparu Dukaļski – par aļņiem, ģimeni un piedzīvojumiem. “Šauj garām!” #158 epizode
Ekskluzīvi 21. decembris, 2022
LL
Lielais Loms
Cope
Ziemas copes noslēpumi. Sarunas laivā #5
Ekskluzīvi 20. decembris, 2022
ME
Medības
Aprīkojums
Skaties, kāda ir žurnāla Medības abonēšanas loterijas karabīne! CZ 600 Lux
Ekskluzīvi 20. decembris, 2022
ME
Medības
Pieredze
Kā atšķirt vilka pēdu no suņa pēdas? Trīs svarīgi kritēriji
Ekskluzīvi 17. jūnijs, 2022
Linda Dombrovska
Virtuve
Video. Mammas recepte. Plaucēto klimpu zupa aukstam laikam
Ekskluzīvi 18. decembris, 2022
ME
Medības
Klausies!
Kā apturēt asiņošanu medībās, veikt sirds masāžu un atpazīt insultu. “Šauj garām!” #157 epizode
Ekskluzīvi 14. decembris, 2022
Indulis Burka
Pieredze
Mednieki Istras pagastā izglābj divus aļņus. Aculiecinieku video
Ekskluzīvi 6. decembris, 2022
Indulis Burka
Aprīkojums
Tests. Der lietū un sniegā: InfiRay Clip NV CD35 no GPSPRO.lv
Ekskluzīvi 8. decembris, 2022
ME
Medības
Klausies!
Meža fakultātes dekāns Linards Sisenis: “Medniekam jāieslēdz smadzenes!” “Šauj garām!” #156 epizode
Ekskluzīvi 7. decembris, 2022

Lasītākie