
Lai gan meža gaļa bieži vien tiek uzskatīta par smagu produktu, patiesībā stirnas gaļa ir liesa, bagāta ar olbaltumvielām, dzelzi, B grupas vitamīniem un antioksidantiem. Tā ir arī vieglāk sagremojama nekā daudzas citas sarkanās gaļas un piemērota tiem, kas rūpējas par veselīgu dzīvesveidu vai vēlas vienkāršu uzturu bez pārstrādātiem produktiem.
Šī zupa būs lieliski piemērota gan ikdienas ēdienreizēm, gan kā uztura bāze aktīviem cilvēkiem. Minimālisms sastāvdaļās – maksimāls ieguvums organismam! Nekādu ogļhidrātu, tikai dzīvnieku izcelsmes produkti!
Sastāvdaļas
500 g stirnas gaļas (plecs, lāpstiņa vai pakaļkāja)
1,5 l gaļas buljona (vēlams no kauliem, lai tajā būtu kolagēns)
50 g dzīvnieku tauku (liellopa tauki, sviests)
1 muguras smadzeņu kauls (papildu barības vielām un garšai)
Sāls (Himalaju vai jūras sāls) pēc garšas
Ja vēlies nedaudz variēt – 1 olas dzeltenums, lai padarītu zupu krēmīgāku
Pagatavošana:
1️. Apcep gaļu. Katlā uzkarsē dzīvnieku taukus un apbrūnina stirnas gaļu, lai izceltu garšu.
2️. Pievieno buljonu un kaulu ar smadzenēm. Vāra uz lēnas uguns vismaz 2 stundas. Jo ilgāk vārīsies, jo bagātīgāks būs buljons. Pirms likšanas buljonā smadzeņkaulu apkaisa ar sāli, liek cepeškrāsnī un cep 180 grādos, līdz kļūst zeltains.
3️. Garšo un pielāgo sāli. Pēc vārīšanas no zupas izņem kaulu un izspiež smadzenes zupā, lai tā kļūtu vēl bagātīgāka.
4️. Papildu variants – ja vēlies zupu padarīt krēmīgāku, pirms pasniegšanas pievieno olas dzeltenumu – maisot, lai tas neizvārās, vai pievieno iepriekš novārītas olas.
5️. Pasniedz un baudi! Var ar krējumu.
Šī zupa ir diētiska, sātīga, bagāta ar minerālvielām un kolagēnu, kas palīdz locītavām un muskuļiem. Stirnas gaļa piešķir vieglu medījuma aromātu, padarot to unikālu.
Lai labi garšo!
Kā izvēlēties, trenēt un nesajukt prātā? Medību suņi bez filtriem! “Šauj garām!” #289 epizode
Žurnāla Medības jūnija numurā lasi par komercmedībām
