
Viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ dodamies medībās, – lai iegūtu medījuma gaļu. Tas ir tāds jauks bonuss papildus medību priekam. Ir mednieki, kuri medī tikai tik daudz, cik var apēst, ir izbijuši veģetārieši un pat vegāni, kuri sapratuši, ka laimīgākā un veselīgākā gaļa ir tieši medījums. Arī viņi medī tikai tik, lai paēdinātu sevi un ģimeni. Diemžēl vārds gaļenieks ir kļuvis par tādu kā lamuvārdu, bet medījuma gaļas nozīmi nedrīkst aizmirst vai noniecināt. Tādēļ šeit daži būtiski iemesli, kādēļ tomēr sākt un arī turpināt lietot uzturā medījuma gaļu.
1. Dabiskākais bioprodukts
Savvaļas dzīvnieki izvēlas savu barību dabā, pielāgojoties sezonai un pieejamajām iespējām. Mēs nevaram precīzi zināt, ko viņi ēd katru dienu, taču atšķirībā no lauksaimniecības dzīvniekiem viņu uzturu neveido cilvēka kontrolēta barība vai piedevas. Tas padara medījuma gaļu par vienu no tīrākajiem un autentiskākajiem bioproduktiem.
2. Augsta uzturvērtība un maz kaloriju
Medījumu gaļā, piemēram, stirnas vai brieža gaļā, tauku daudzums ir ievērojami mazāks nekā liellopu gaļā. Piemēram, liellopu gaļā tauku saturs var svārstīties no 10 līdz 20%, atkarībā no šķirnes un sagatavošanas veida. Toties medījuma gaļā tauku saturs ir daudz zemāks, padarot to par liesāku un veselīgāku izvēli.
Visu rakstu lasi žurnāla Medības maija numurā vai portālā lasi.lv.
Solis pret medniekiem, labāk domāt bonusa sistēmu! “Šauj garām!” #284 epizode
Žurnāla Medības maija numurā lasi par ballistisko kalkulatoru
